Jeroen Bavelaar

Posted on

Jeroen Bavelaar, Chef

Jeroen Bavelaar behoort tot de nieuwe generatie topchefs in Nederland. Niet zo vreemd, want koken zit in het bloed bij Jeroen. Zijn ouders hadden vroeger een banketbakkerij. Jeroen ging na de basisschool dan ook naar het ROC banketbakken in Rotterdam. Al snel kwam hij erachter dat hij kok wilde worden. Wat volgde was een imposante carrière bij verschillende restaurants: Bij Kasteel van Rhoon kreeg hij alle ruimte van  Aart van der Hoek, waarna hij vertrok naar het Westen voor zijn eerste kennismaking met Lucas Rive. Na zijn kennismaking met de Bokkedoorns**  kookt Jeroen samen met Jonnie Boer bij De Librije*** en ontwikkelt zich daar razendsnel tot Sous Chef. Daar maakt hij als Sous Chef mee dat De Librije in 2004 de derde ster ontvangt. In 2006 keert hij terug naar zijn grote voorbeeld en leermeester Lucas Rive en werkt ruim 4 jaar als tweede man bij de Bokkedoorns**. Sinds 2010 is hij de drijvende culinaire kracht achter de Posthoorn. Jeroen bestuurt de franse keuken met eigen interpretaties van klassieke gerechten door middel van het toevoegen van innovatieve elementen en ingrediënten uit de wereldkeuken.

Marc Boeljon

Posted on

Marc H.L. Boeljon Msc. Patron Restaurateur

Een geboren Amsterdammer maar van jongsafaan opgegroeid in Monnickendam is Marc in 2003 bij het project van Suitehotel Restaurant Posthoorn betrokken geraakt. Puur uit liefde in het vak gerold nadat hij als veertienjarige voor het eerst in aanraking kwam met horeca werk met een bijbaantje in een pannenkoekenhuis. Onderaan de ladder begonnen maar vanaf die tijd een lange carrière in alle facetten van de horeca in zowel binnen als buitenland. Ondanks dat startte hij een studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam. Na afronding daarvan was het tijd voor ‘echt werk’. Dat duurde niet lang want inmiddels was zijn hart verloren aan het horeca vak. Na een langdurige verbouwing ging de Posthoorn in 2005 open. Amper 4 maanden na opening kreeg de zaak een Bib Gourmand van Guide Michelin. Hierna is de focus verder gelegd om de culinaire hotspot van Noord Holland te worden. Onder zijn leiding werd de Posthoorn in 2008 met een Michelin Ster van Guide Michelin bekroond en kort daarop is het toegetreden tot de lijst van 100 beste restaurants van Nederland. Hoewel zijn rol inmiddels breder is dan alleen het gastheerschap is hij hiervoor wel in de wieg is gelegd en dit blijft tot de dag van vandaag zijn grote passie. Vaktechnisch tot in de perfectie maar vooral met een eigenwijze en informele signatuur. Marc staat voor oprecht interesse in de gasten en hun wensen. En die oprechtheid vertaalt hij dagelijks in elk aspect van het restaurant en hotel. Het interieur dat van zijn hand is, is hier een perfect voorbeeld van; Geen typisch restaurant en hotel, maar eerder een gezellige thuis waar zijn gasten zich op hun gemak voelen.

Op 5 november 2018, tijdens de 8e editie van de Gastronomie-Fine-Food Professional in het Elicium van RAI Amsterdam, heeft de uitreiking van de Proefschrift Restaurant Awards plaatsgevonden. Marc Boeljon werd bekroond als Gastheer van het jaar 2018. De jury van de Proefschrift Restaurant Awards omschrijft Marc Boeljon als: “Meer dan uitstekend gastheer-patron. Marc heeft een heel eigen signatuur, werkt nauwgezet, vriendelijk en attent. Hoogst mogelijke gastvrijheid. Aandacht voor elk detail. Kent ook elke wijn. Groot voorbeeld voor vakgenoten. Geeft goede gevoel door aan zijn gasten.” Een uitgebreide pagina gewijd aan de award winnaars vindt u hier: https://proefschriftrestaurants.nl/awards-2018

Tum Beekman

Posted on

Tum Beekman, Sous Chef

Tum Beekman, Souschef

Tum kwam jaren geleden, als jongeman, plotsklaps bij ons binnenlopen; “ik wil kok worden maar waar ik nu werk wil ik niet blijven”. Binnen 15 minuten was hij aangenomen waarna hij de ROC koksopleiding is gaan volgen waarbij hij zijn stage bij ons is gaan lopen. Na zijn stage bij ons is hij doorgestroomd naar andere prachtzaken maar uiteindelijk neergestreken bij goede vriend en leermeester van onze eigen Chef, Lucas Rive. Daar heeft is hij doorgegroeid tot een allround kok op sterrenniveau. Via enkele sterrenzaken waar hij onder andere ook Chefkok is geweest, is hij sinds 2023 terug bij ons als Souschef. Tum is een jongtalent welke perfect aansluit bij onze ervaren Chefkok Jeroen Bavelaar.

Eva Pellemans

Posted on

Eva Pellemans, Assistent Manager/ Reserveringen

Eva is sinds 2008 de spil tussen onze gasten enerzijds en de organisatie anderzijds. Ze is het dagelijks contact en met haar charmante en informele voorkomen werkelijk begaan met onze gasten. Eva zorgt voor uw wensen; het maken van reserveringen, van aanpassingen en verwerking van de offertes, het contact met locaties, communiceren van menu’s en wijnen en het verzorgen van aanvullende speciale wensen is Eva de onmisbare schakel.